waarom-lithium – Crete Colors Benelux

Waarom lithium

De lagere viscositeit en alkaliteit zorgen ervoor dat C² lithium verharders dieper en vollediger kunnen indringen. Dit creeërt een dichtere, hardere binding, die veel minder niet- omgezette calcium hydroxide moleculen zal achterlaten met een bredere verdeling van lithium partikels tijdens de absorptie.

Kleinere lithiummoleculen zullen de reactie meer gelijkmatig en consistent maken, waarbij het een dichter oppervlak creëert. Dit in tegenstelling met natrium- of kalium verdichters, deze reageren inconsistent en onregelmatig, waarbij ze clusters van calciumhydroxide, zowel omgezet als niet- omgezet, zich laten verspreiden doorheen het betonnen oppervlak. Dit resulteert in een zwakkere, onregelmatige binding. Dit is de basis voor een potentieel probleem indien vocht zou indringen in het betonnen substraat en op die manier de Alkali Silica Reactie (ASR) triggert.

C² lithium verharders reageren met de calcium elementen in beton en bouwen sterke en erg stabiele betonstructuren. Het maximaliseert en verhoogt de lithium reactiviteit. C² lithium verharders reageren ook met calcium hydroxide die het substraat bedekt, en vormt complexe tri-calcium silicaat verbindingen die het vocht tegenhouden. Deze verbindingen blokkeren de microporiën in de beton en elimineren op die manier de mogelijkheid dat het vocht geabsorbeerd wordt in het beton substraat. Ook al zijn deze reacties standaard voor de meeste oppervlakteverdichters, C² lithium verharders reageren meer volledig en gelijkmatig dan natrium en kalium.

Kleinere lithiummoleculen zullen de reactie meer gelijkmatig en consistent maken, waarbij het een dichter oppervlak creëert.

C² lithium verharders zullen niet bijdragen aan het ontstaan van haarscheurtjes of craquelé in de beton en zullen geen silica gel vormen om de beton af te dichten zoals natrium of kalium verharders wel doen.

C² lithium verharders zullen geen water absorberen zoals natrium of kalium en zijn minder oplosbaar in water. De beton is dus meer bestand tegen water.

C² lithium verharders zullend de kans op een ASR reactie verkleinen. Silica in het aggregaat reageert met alkaliën in gehydrateerd cement om een gel te vormen die uitzet wanneer het in contact komt met water. Deze zorgt voor een hoge druk die de beton van binnen uit kapot drukt en doet barstjes ontstaan in de beton. Deze barstjes zorgen er voor dat de beschermende laag sneller afgebroken zal worden. Door deze barstjes en haarscheurtjes kan er water in het substraat dringen die corrosie van de betonijzers, schade bij vriezen en dooien en algemene andere problemen kan veroorzaken. C² lithium verharders zullen helpen om het vocht uit het substraat te houden en op die manier het ontstaan van een reactie tussen de alkaliën, het reactieve silica en het vocht vermijden. ASR reacties zullen niet optreden zonder water.

Natrium en kalium verharders dragen direct bij aan het ASR probleem omwille van de aard van het toevoegen van natrium of kalium aan de beton. Lithium gebaseerde C² verharders, die gebruik maken van een gesofisticeerde en gepatenteerde chemie, zijn vrij van natrium en kalium. C² verdichters leveren lithium componenten in het betonnen substraat en zijn hierdoor de meest effectieve producten in de betonwereld.

Alle C² lithiumproducten hebben in de VS het ‘Planet Safe’ label ontvangen en zijn dus veilig voor mens en milieu.

Informatie over onze technologie op basis van lithiumsilicaat.

Alle voordelen van onze verharders op basis van lithium.

Voor alle stappen in de behandeling van betonvloeren.

Meer weten over onze producten?