voordelen-lithium – Crete Colors Benelux

De voordelen van lithium

Versterken van het vloeroppervlak

De C² vloeibare verharders zijn producten die veel siliciumdioxide (silica) bevatten. Dit reageert met de calciumhydroxide (gebluste kalk) die aanwezig is in het beton om op die manier de poriën op te vullen en de toplaag van het oppervlak te versterken en te verharden.

Excellente indringing

C² vloeibare verharders bevatten ook een erg reactieve lithium katalysator, die helpt om een veel betere indringing te bewerkstelligen in het vloeroppervlak. Daarnaast triggert het een veel snellere en completere reactie met de beton.

Betere slijtvastheid

Zelfs de meest perfecte onbehandelde vloeren zullen snel afgelopen worden bij zwaar verkeer. Vloeren die behandeld zijn met vloeibare C² verharders zullen veel slijtvaster zijn.

Duurzaamheid

De vloeibare C² verharders zullen de toplaag versterken en zullen aanwezig blijven in deze toplaag. Een permanente impregnatie van het vloeroppervlak kan met één behandeling bewerkstelligd worden voor de gehele levensduur van de beton.

Tegengaan van het stoffen

In gewone beton worden kleine partikels stof naar het oppervlak geduwd door een opwaartse kracht, genaamd hydrostatische druk, wat resulteert in stoffen (uitvloeiing). C² producten elimineren dit in één behandeling.

Anti-slip

Een behandeld vloeroppervlak is ondanks zijn mooie glans niet glad.

Verbeterde conditie van oude vloeren

Als beton veroudert, kunnen slijtage, beschadigingen, delaminatie, uitzettingen, scheuren en andere problemen opduiken. C² verharders gecombineerd met aangepaste schuur- en polijsttechnieken kunnen de toplaag van de oude beton verwijderen en de vloer versterken, om op die manier zijn slijtvastheid te vergroten.

Verminderde bandenslijtage

De ruwe en oneven textuur van natuurlijke beton veroorzaakt bandenslijtage. Een betonvloer die behandeld is met C² verharders zal vlak zijn, wat deze slijtage zal voorkomen en er eveneens voor zal zorgen dat er minimale bandensporen op het oppervlak aanwezig zullen zijn. Indien deze toch voorkomen, zal het gewone onderhoud deze oppervlakte vervuiling snel verwijderen.

Weinig of geen verloren tijd

De vloer kan heel snel in gebruik genomen worden na de behandeling. Dankzij het stofvrije proces en het gebruik van onschadelijke producten kunnen vloeren vaak behandeld worden terwijl er nog steeds productie plaatsvindt.

Minder onderhoud

De meeste vloersystemen, waaronder tegels en linoleum, hebben nood aan stevig schrobben om de vloer zuiver en mooi te houden. Oppervlaktes behandeld met C² verharders zijn verdicht, wat vlekken vermindert en daardoor is er geen nood aan het gebruiken van waxen of het intensief schrobben om een mooie glans te behouden.

Verbeterde reflectiviteit en omgevingslicht

De weerkaatsende eigenschappen van een verdicht vloeroppervlak maakt de ruimte lichter. Verhoogd omgevingslicht zorgt naast een verlaagde energiefactuur ook voor een aangenamer gevoel in de ruimte.

Milieuvriendelijk

De C² verharders bevatten geen VOS. Het maakt gebruik van de bestaande vloeroppervlakte en elimineert hiermee de nood aan coatings. Van daaruit werken de verharders naar duurzaam bouwen toe, waardoor ze geschikt zijn om te gebruiken binnen elk duurzaam project.

Informatie over onze technologie op basis van lithiumsilicaat.

Alles over onze lithium betonverharders en -verdichters.

Voor alle stappen in de behandeling van betonvloeren.

Meer weten over onze producten?